top of page
Lilla KAAPE.jpeg

Hvem er vi?

Vi i Kaape har et levende engasjement for tidløst design, men viktigst av alt; vi elsker å skape. Vi startet med et ønske om å utfordre dagens klesindustri, og jobber hver dag for en bærekraftig produksjon. Hos oss får du kåper og andre produkter produsert i slitesterk ull og restestoff fra møbelindustrien - som varer i generasjoner. Signaturmønstre og levende fargebruk, kombinert med funksjonelle former og materialer av høy kvalitet, resulterer i plagg med hvert sitt unike uttrykk. Vi bruker norske garn og tekstilprodusenter, og produserer lokalt i Møre og Romsdal.
IMG_4994.jpg
Inspirasjonen til å starte bedriften Kaape finner sted allerede tilbake i 2005. Lilla var med på å bygge om øverste etasje i en nedlagt konfeksjonsfabrikk i Tomrefjord til bowlinghall. Fra 1930-1970 ble det her produsert kåper og dresser til både menn og kvinner. Det var på 60-tallet den største konfesjonsfabrikken i Norge. Pensjonistene som jobbet frivillig med ombyggingsprosjektet hadde tidligere jobbet i fabrikken som skreddere, designere og syersker. Lilla ble presentert unike kåper som de hadde gjemt bort på sine mørkeloft. Senere møtte hun Randolf på Fargerike på Vestnes, skredderen i butikken, som tidligere hadde jobbet som designer på konfeksjonsfabrikker i Romsdal. De to fant hverandre i den felles interessen for historien og designet på kåpene. Mønstrene og historiene til Randolf engasjerte Lilla til å bringe gamle tradisjoner til live gjennom norskprodusert tekstil. 

Randolf Vik var ein av mange skreddere som holdt til i Romsdal på midten av 1900-tallet. Romsdal ble kalt "Norges kleskammer" og i perioden fra krigen og fram til ca. 1960 var gullalderen til konfeksjonsnæringa i Romsdal. Nedfor ser du en illustrasjon hentet fra boka "Konfeksjonens vugge og Norges kleskammer : 130 år med konfeksjon i Isfjorden og Romsdal" skrevet av Edmund Søvik.

Hvordan startet KAAPE?

konfeksjon møre og romsdal, kåpe, kaape, nordlandshandelen, nordlandskassen, konfeksjonsnorge, møre og romsdal, romsdalen, konfeksjonsbedrifter i romsdalen i 1953,

Konfeksjonsbedriftene i Romsdalen i 1953. 

  • = 1 bedrift. Totalt 164 bedrifter med 2794 syerske 

bottom of page