top of page

Norsk industridesign og konfeksjon vekkes til live med vår sin nye satsning!

Historiefortellingen om norsk konfeksjonsindustri er som et vakkert broderi, vevd sammen av tråder fra små og store bedrifter som en gang var bærebjelker i lokalsamfunnene. Gjennom Kaapes nyeste satsning ønsker vi å knytte sammen fortid og nåtid, hente inspirasjon fra gullalderen til konfeksjonsindustrien på 40-, 50- og 60-tallet, og bringe den inn i en moderne æra.


Vår satsning tar form av et unikt samarbeid med aktører møbelindustrien på Sunnmøre. Denne regionen har vært en sentral del av Norges industrihistorie, og vi er stolte av å kunne bidra til å revitalisere den konfeksjonstradisjonen som en gang florerte i denne vakre delen av landet.


Stoffene vi har hentet inn forteller sin egen historie. De kommer fra anerkjente møbelprodusenter som Ekornes, Slettvoll, Jarnes, Formfin, og ikke minst Tresfjord Museum, hvor stoffene har ligget som skatter og spart på g(ull) i over 50 år. Å kunne bruke materialer med en så rik historie gir ikke bare våre produkter en unik karakter, men det gjør også at vi kan være en del av å ivareta og videreføre en viktig del av norsk kulturarv.

Dette stoffet kommer fra FORMFIN.


Hvert stoffstykke bærer med seg et snev av fortiden, en historie om dedikasjon, kvalitet og håndverkstradisjoner som har stått tidens prøve. Vi ser på dette som mer enn bare klær – det er en reise gjennom tid og estetikk, en feiring av det håndverket som en gang var livsnerven i små bygder.


Vi ønsker at våre kunder ikke bare skal bære klærne, men også føle historien de representerer. Hver søm, hvert snitt, er et ledd i den arven vi ønsker å bringe videre. Så når du ifører deg et plagg fra Kaapes nyeste kolleksjon, vet du at du ikke bare bærer klær – du bærer med deg historien til en hel industri, til et helt samfunn.


Vi ser frem til å dele denne reisen med dere, å bringe frem det beste fra fortiden til dagens lys og å se hvordan disse bærekraftige, unike plaggene blir en del av deres egne historier. Velkommen til en ny æra for Kaape, der vi sammen med våre samarbeidspartnere knytter fortidens tråder til dagens design, og skaper noe tidløst og eksepsjonelt.99 visninger

Comments


bottom of page