top of page

Ideer til julegaver (som du gir med god samvittighet)!

Oppdatert: 28. nov. 2022

Her er våre tips til hvordan du gjør julegavehandelen mer bærekraftig.1. Velg brukt!

Selv om det er en terskel for mange å gi noe brukt, har gaven fortsatt en verdi og ikke minst en historie. Ikke nok med at vi skal begynne å gi brukte gaver, vi må begynne å ønske oss det også, da blir terskelen for å gi brukt mindre. Historien rundt gaven kan bli til en fin samtale på julekvelden og du skrive den på et fint kort slik at historien varer i lang tid.


2. Gi en opplevelse!

De fleste har skapene fulle av det de trenger, og i 2022 kjøper folk flest det de trenger når behovet oppstår. Opplevelse er den perfekte gaven til de som har alt. Hva med en tur til storbyen, keramikk-kurs, dansekurs, restaurantbesøk i nabobygda eller telttur i hagen til sommeren! Dette gir minner som varer livet ut, i tillegg støtter man bedriften i nærområdet sitt om man velger lokale aktiviteter.


3. Abonnement

Kanskje en kjedelig gave, men en gave de aller fleste setter pris på. Dette kan være abonnement på musikk, strømmetjenester, nettavis eller lydbok.


4. Et gavekort på en tjeneste

Nyttige tjenester kan man aldri få nok av. Gi faren din gavekort fra en lokal frisør, service på sykkelen eller kanskje massasje? Eller du kan gi bort en tjeneste du selv står for: Et klippekort på barnepass, oppvask, rydding av klesskap, gressklipping eller handlehjelp.


5. Lag noe selv

I tillegg til å gi bort egne tjenester er det også stas og få gaver som giveren selv har laget. Dette gir gaven en personlig verdi som mottakeren vil sette pris på. Her er det bare kreativiteten som setter grenser: julebakst, bildebok, julepynt, maleri eller kanskje du er god å strikke? Da kan du gi en hjemmestrikken hals fra Kaape for eksempel ;) Se alle våre halser her.

6. Støtt lokale bedrifter

Ønsker du å gi noe nytt? I stedet for å legge igjen pengene hos store kjedebutikker kan du heller handle fra lokale bedrifter. Lokale bedrifter er ofte avhengig av de som handler i nærheten for å overleve. I tillegg kan historier rundt lokale bedrifter være en ekstra verdi i seg selv og bidra til gode samtaler på julekvelden og året rundt.Lykke til med julegavehandelen <3

Comentários


bottom of page